6/4/13

Διαδικασία καθαρισμού του προσώπου!

Σήμερα θα δούμε την σωστή διαδικασία καθαρισμού του προσώπου όπως την παρακολούθησα  στο σεμινάριο της Seventeen που θα βρείτε εδώ & εδώ! Να σημειωθεί πως η επιδερμίδα μου είναι μεικτή η διαδικασία λοιπόν έχει ως εξής:

  1. Ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών
  2. Γαλάκτωμα καθαρισμού για το υπόλοιπο πρόσωπο
  3. Πίλινγκ (1 ή 2 φορές την εβδομάδα)
  4. Μάσκα (κάθε 10 με 15 μέρες)
  5. Καθαρισμός με νερό & σαπούνι
  6. Τονωτική λοσιόν
  7. Κρέμα ματιών
  8. Κρέμα προσώπου

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά:

  • Ντεμακιγιάζ ματιών & χειλιών!
Για τον καθαρισμό ματιών & των χειλιών χρησιμοποιούμε μια λοσιόν όπως το Non-Oily Eye Make up Remover  το οποίο είναι λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών χωρίς λάδι ή το 2 Phase Eye & Lip Make-up Remover το οποίο είναι απαλό ντεμακιγιάζ ματιών και χειλιών 2- φάσεων ειδικό για αδιάβροχο και μεγάλης διάρκειας μακιγιάζ! Εφαρμόζουμε τη λοσιόν σε ένα βαμβάκι, το ακουμπάμε στα μάτια για λίγα δευτερόλεπτα για να μαλακώσει το μακιγιάζ & να αφαιρείται πιο εύκολα, Αφαιρούμε το μακιγιάζ απο τα μάτια με απαλές κινήσεις προς τα πάνω & προς τα κάτω για να μην τραυματίσουμε τις βλεφαρίδες μας! Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία & για τα χείλη!

  • Γαλάκτωμα καθαρισμού για το υπόλοιπο πρόσωπο!
Προτεινόμενο γαλάκτωμα για τον καθαρισμό μας είναι το Soothing Cleansing Milk απαλό γαλάκτωμα καθαρισμού για μικτό - λιπαρό δέρμα! Εφαρμόζουμε απευθείας στο υπόλοιπο πρόσωπο & στο λαιμό κάνοντας απαλό μασάζ σε όλη την επιφάνεια για να αφαιρεθεί όσο περισσότερο προϊόν γίνεται! Προσέχουμε το γαλάκτωμα μας να παραμένει πάντα υγρό & να μην απορροφάτε από το πρόσωπο! Έτσι αφαιρούμε περισσότερα υπολείμματα!

  • Πίλινγκ (1 ή 2 φορές την εβδομάδα)!
Αγαπώ αυτό το Scrub!!! Purifying Cream Scrub κρέμα απολέπισης για όλους τους τύπους δέρματος!!! Κάνει πραγματικά τέλεια δουλειά!!! Το χρησιμοποιούμε ανάλογα τις ανάγκες μας 1 ή 2 φορές την εβδομάδα! Βρέχουμε ελαφρός το πρόσωπο μας, εφαρμόζουμε μία ποσότητα με το χέρι μας & κάνουμε απαλό μασάζ  σε μύτη, κούτελο, σαγόνι κ όπου αλλού θεωρούμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το δέρμα μας!!! Αποφεύγουμε σπυράκια ή τυχών πληγές που έχουμε στο πρόσωπο μας & οπωσδήποτε μακρυά απο τα μάτια!!!


  • Μάσκα (κάθε 10 με 15 μέρες)!
Προτεινόμενη μάσκα Deep Cleansing Masque μάσκα για βαθύ καθαρισμό - Για Μικτό - Λιπαρό δέρμα! Χρησιμοποιούμε κάθε 10 με 15 μέρες ανάλογα τις ανάγκες μας! απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο & αποφεύγουμε την περιοχή των ματιών & των χειλιών, αφαιρούμε με νερό μετά απο 10-15 λεπτά! 


  • Καθαρισμός με νερό & σαπούνι!
Καλό είναι ότι & αν έχουμε βάλει στο πρόσωπό μας να χρησιμοποιήσουμε ένα σαπούνι για τον καθαρισμό του προσώπου ώστε να φύγουν τυχών υπολείμματα!

  • Τονωτική λοσιόν!
Προτεινόμενη λοσιόν Purifying Tonic Lotion δροσερή τονωτική λοσιόν για μικτό - λιπαρό δέρμα! Έχουμε πλέον τελειώσει με τον καθαρισμό του προσώπου μας & ήρθε η ώρα για τόνωση μετά από τόσα προϊόντα ή όπως το λέω εγώ για αποστείρωση!!! Εφαρμόζουμε σε ένα βαμβάκι & με ταμποναριστές κινήσεις το απλώνουμε στο πρόσωπο μας αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών!
  • Κρέμα ματιών!
Για κρέμα ματιών προτεινόμενη ήταν η Super Hydrating 24 Hour Cream 24ωρη υπέρ-υδατική κρέμα χωρίς άρωμα, για κανονικές - ξηρές επιδερμίδες! Η κρέμα εφαρμόζεται ως εξής! Παίρνουμε μία πολύ μικρή ποσότητα & την τοποθετούμε στο κόκκαλο που βρίσκεται κάτω απο τα μάτια μας & όχι πιο πάνω, στη συνέχεια κάνουμε κύκλους γύρο απο το μάτι, απο το κάτω απο το κόκκαλο έως το φρύδι & όχι πιο μέσα! Οι βλεφαρίδες μας θα μεταφέρουν τη ποσότητα που χρειάζονται τα μάτια μας! μπορούμε να κάνουμε επίσης κ ανοδικό μασάζ ανάμεσα στα 2 φρύδια μας! 

  • Κρέμα προσώπου!
Το τελευταίο μας βήμα!!! Η κρέμα που χρησιμοποιήσαμε ήταν η H2O Hydra Care (Oily/Mixed skin) Υπέρ - Ενυδατική Κρέμα σε μορφή Ζελ για Μικτό - Λιπαρό δέρμα! Εφαρμόζουμε ποσότητα σε μέτωπο, μάγουλα, σαγόνι, λαιμό & απλώνουμε με απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο & στο λαιμό!!!

Ο καθαρισμός μας έχει ολοκληρωθεί & ήμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε το μακιγιάζ μας!!! 
Η αναφορά στα προϊόντα είναι σύμφωνα με το σεμινάριο της Seventeen που παρακολούθησα & ήταν κατάλληλα για το δέρμα μου! Δεν σημαίνει ότι είναι ανάγκη να έχετε τα ίδια ή απο την ίδια εταιρία!!! Πώς σας φαίνεται? Η δική μου διαδικασία δεν διαφέρει & πολύ! 
Θα έλεγα πως μέχρι τώρα έκανα τα βήματα 2-3-4-6-7-8! Για το 1 & το 5 χρησιμοποιούσα μαντιλάκια! Ποιά είναι η δική σας διαδικασία καθαρισμού? 

Ευχαριστούμε για την στήριξή σας! Ρένα! ♥

3 σχόλια:

  1. Υπεροχο Ρενατα μου!!!και πραγματικα πολυ εκπαιδευτικο χιχιιχ εγω να σου πω την αληθεια τον καθαρισμο με σαπουνι το παρελειπα εκανα μονο με γαλακτωμα ευχαριστουμε για το υπεροχο ποστ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο ποστ Ρενάτα!Έχουμε τον ίδιο τύπο δέρματος απ'οτι κατάλαβα και σίγουρα θα δοκιμάσω αρκετά από τα προϊόντα που προτείνεις.
    Φιλάκια πολλά!
    http://maryspworld.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © by All Beauty Included. All rights reserved. Designed By El Design