1/4/13

Τι να προσέχετε στο λούσιμο των μαλλιών!!!




Τι πρέπει να κάνετε:


  • Χρησιμοποιείστε τα σωστά προϊόντα!

Το κατάλληλο σαμπουάν & κοντίσιονερ για τον τύπο μαλλιών σας παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία τους, ενώ αν χρησιμοποιείτε πράγματα όπως σαπούνι ή αφρόλουτρο θα κάνετε μεγάλη ζημιά! Τέτοιου είδους υλικά είναι πολύ σκληρά με την τρίχα & θα στεγνώσουν τα μαλλιά τελείως...


  • Βεβαιώστε ότι τα μαλλιά είναι υγρά προτού αρχίσετε το λούσιμο!

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε καλύτερο αποτέλεσμα όσων αφορά τον καθαρισμό των μαλλιών, αλλά & θα βοηθήσετε το σαμπουάν & το κοντίσιονερ να εισχωρήσουν καλύτερα στους πόρους του κεφαλιού & της τρίχας!

  • Κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα του κεφαλιού!

Χρησιμοποιείστε τις άκρες των δακτύλων σας & όχι τα νύχια σας! Με μασάζ στο δέρμα της κεφαλής & καλό άπλωμα σε όλο το μήκος των μαλλιών, με απαλό & όχι βιαστικό & σκληρό τρόπο, αποφεύγετε την ταλαιπωρία της τρίχας, κατά το λούσιμο, που είναι ιδιαίτερα ευάλωτη!

  • Χρησιμοποιείστε μια απορροφητική πετσέτα!

Το σκληρό τρίψιμο θα προκαλέσει φριζάρισμα στα μαλλιά, ειδικά αν η τρίχα έχει την τάση να κάνει κάτι τέτοιο!


Τι να μην κάνετε:


  • Μη λούζεστε με καυτό νερό!

Δοκιμάστε χλιαρό ή κρύο νερό αν το αντέχετε! Είναι πολύ πιο ήπιο περιβάλλον για τα μαλλιά & το κρύο νερό θα προσθέσει & λάμψη!

  • Μην ξεπλύνετε μέχρι τα μαλλιά να τρίζουν!

Αυτό το τρίξιμο στην τρίχα σημαίνει ότι έχετε “ξεφορτωθεί” όλα τα καλά έλαια των μαλλιών, πράγμα που δεν είναι καθόλου καλό! Αφήστε αυτό το μικρό περιθώριο στα μαλλιά με το σαμπουάν & το κοντίσιονερ, που έχει πλυθεί φυσικά, αλλά μην το παρακάνετε!

  • Μην μαζεύετε τα μαλλιά μετά το λούσιμο.

Το να μαζεύετε τα μαλλιά ψηλά μετά το λούσιμο προκαλεί μεγάλο μπέρδεμα από τη ρίζα ακόμα της τρίχας, καθώς την καταστρέφει κιόλας! Αφήστε τα μαλλιά κάτω να στεγνώσουν, πράγμα που θα κάνει τα μαλλιά απαλά, αλλά & θα βοηθήσει στην πιο βαθιά απορρόφηση οποιουδήποτε προϊόντος έχετε χρησιμοποιήσει!

Με το να εντάξετε αυτά τα απλά βήματα στην ρουτίνα των μαλλιών σας, είτε αποβάλλοντας τα άσχημα είτε εφαρμόζοντας τα σωστά, θα δείτε αισθητή βελτίωση στο πως δείχνουν & είναι τα μαλλιά σας, αλλά & θα καταπολεμήσετε την καταστροφή της τρίχας!

Ποιά είναι η γνώμη σας??? Το έχετε δοκιμάσει ή θα το δοκιμάζατε???
Σμουάτσ, Ρένα!!!

6 σχόλια:

  1. Ρενακι μου πολυ ωραιο το ποστ σου !!!Θα το δοκιμασω αμεσα χιχιχι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χμμμ ..εγώ τα μαζεύω πάνω για λίγη ώρα συνήθως μετά το λούσιμο! δε σκεφτόμουν ότι τα.. πειράζει! θα προσπαθήσω να μη το κάνω..
    http://beautyisanemotion.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι ότι από όλα το μάζεμα κάνει το κακό!!! Κ γώ το παλεύω ακόμα!!! Να είσαι καλά! Θα περάσω & απο το blog σου!!!

      Διαγραφή
  3. Χρήσιμο πόστ!Θα χαρούμε να σς δούμε στο blog μας :)
    http://thepiscessisters.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια σας!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © by All Beauty Included. All rights reserved. Designed By El Design